דימוי עצמי נמוך הוא בעל השלכות דרמטיות על איכות החיים ועל היכולת לממש באופן מלא את הפוטנציאל. למעשה, בעידן שבו רבים סובלים מהתופעה הזו, אין זה פלא כי אחת השאלות הנפוצות ביותר במנוע החיפוש של גוגל היא "איך להתגבר על דימוי עצמי נמוך", וזאת כחלק מהבנה כי לתפיסה העצמית יש השפעה דרמטית על ההתקדמות בחיים האישיים, כולל בהיבטים של קריירה. אם אתם חיילם שחוששים לצאת לקצונה למרות שיש לכם נתונים מצוינים, יכול מאוד להיות כי אתם סובלים מדימוי עצמי נמוך אשר לא רק ישפיע עליכם בזמן תקופת השירות הצבאי אלא גם בהמשך חייכם הבוגרים. בשביל לסייע לכם להבין לעומק את ההשפעות של דימוי עצמי על כל אחד ואחת מאיתנו, בחרנו להציג את כל המידע החשוב ביותר – לטובת מימוש הפוטנציאל שרק מחכה לפרוץ קדימה.
דימוי עצמי – כל מה שצריך לדעת
כאשר אנו מתייחסים למונח דימוי עצמי, הכוונה היא לייחוס אותו אדם מקשר לעצמו או לסביבתו. הדימוי העצמי מתפתח עוד מתקופה של גיל הינקות ועד לבגרות, והוא תלוי הן בגורמים סביבתיים והן בגורמים חיצוניים ופנימיים. למשפחה יש תפקיד משמעותי בבנייה של דימוי עצמי חיובי, מאחר וקשר תומך מחזק את הדימוי העצמי או לחילופין פוגע בעקבות ציפיות מוגזמות או חוסר ציפיות כלל. בנוסף, דימוי עצמי נמוך נוצר כתוצאה מהשוואה בלתי פוסקת למערכות היחסים בחיינו כמו גם להשפעות חיצוניות שעלולות להוריד באופן משמעותי את תחושת הערך העצמי, כתוצאה מהשוואה להיבטים שונים – החל מציונים בבית הספר ועד הצלחות בקריירה. הצבא מהווה מקור לחץ משמעותי, בייחוד בשל העובדה כי מדובר במערכת שפועלת במסגרת שדורשת מיומנות ומקצועיות החל משלב הטירונות ועד השתלבות בתפקידי קצונה בכירים. צעירים שסובלים מדימוי עצמי נמוך לא יממשו את הפוטנציאל, יחושו היעדר ברמת המוטיבציה לטובת התמודדות עם אתגרים כמו למשל מסלול קצונה. אירועים כמו הגשה של בקשה לטובת קבלה למסלול מסוים. לכן, זיהוי של ערך עצמי נמוך והבנה כי מדובר במצב שבו ניתן לטפל יכולה לחולל שינוי עצום בכל אספקט בחיים. איך מטפלים בדימוי עצמי נמוך? להלן הפרטים.
כיצד מטפלים בדימוי עצמי נמוך ומעלים אותו?
השאלה איך מטפלים בדימוי עצמי נמוך היא שאלה נפוצה שמטרידה לא מעט צעירים, וזאת בשל ההשפעה של דימוי עצמי נמוך על שגרת החיים כמו גם על היכולת לממש את הפוטנציאל. החדשות הטובות הן שניתן בהחלט להתגבר על דימוי עצמי נמוך ולהעלות אותו, באמצעות מספר צעדים. הצעד הראשון הוא פנייה לקבלת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אשר נמצא כטיפול אפקטיבי ומכוון מטרה המאפשר למטופלים לזהות את המחשבות שגורמות לדימוי עצמי נמוך לצד טיפול התנהגותי המתמקד בדפוסי עקב דימוי עצמי נמוך. באמצעות תרגול אישי המתבצע במסגרת הטיפול ומחוצה לו ניתן לטפל את ההשפעות השליליות שגורמות לדפוסי התנהגות שאינם מקדמים. זאת ועוד, הפחתת הביקורת העצמית ומתן דגש על עדינות כלפי עצמכם היא חיונית לטובת העלאת הערך. לא פעם בני אדם נוטים לספק עצות מצוינות לאחרים, אך לא מיישמים אותן כאשר מדובר בחיים שלהם. יצירה של תמהיל המאפשר לקבל בהבנה את האתגרים של החיים לצד בנייה של מערכות יחסים בריאות עם עצמכם ועם הסביבה מהווה את המפתח לטובת חיזוק התכונות החזקות ובהתאם לכך יצירה של מערך תומך.
לסיכום
דימוי וערך עצמי נמוך משתנה עם הזמן – ישנן תקופות שבהן תרגישו שאתם יכולים להגשים את השאיפות והחלומות ואילו בתקופות אחרות תחושת הערך העצמי תוביל לכישלון שיגיע לידי ביטוי במגוון תחומים. אם אתם חשים כי אתם חסומים מבחינה מנטלית ולא מגשימים את עצמכם במסגרת הצבאית, זה הזמן לפנות לקבלת טיפול וכן לבנות סביבכם מערכת תומכת שתסייע לכם להתמודד ובכך להעלות את הדימוי והערך העצמי, גם בתקופות מאתגרות ובוודאי בתקופה של הגשמת חלומות.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.