אחד מהנושאים המדוברים ביותר בשנים האחרונות הוא נושא ההתקרחות הגברית. בעידן שבו רבים מעלים את התמונות והסרטונים שלהם לרשתות החברתיות, החוש האסתטי הפך למפותח יותר מאי פעם ומגיע לידי ביטוי גם בתגובות לאור אובדן של שיער. למעשה, אם עד לפני מספר שנים הנושא של התקרחות גברית היה בגדר טאבו, כיום יותר ויותר גברים מחליטים לשתף בגילוי לב אודות ההשפעות של ההתקרחות על הדימוי והביטחון העצמי. אם גם אתם סובלים מהתקרחות ורוצים לשנות את המצב ובהתאם לכך גם להעלות את הביטחון והדימוי העצמי, להלן כל הפרטים אודות התקרחות גברית – וכיצד ניתן ליצור שינוי ממשי.
סובלים מהתקרחות? לא מדובר בסוף הסיפור
בעבור גברים שהאסתטיקה חשובה להם, הנושא של התקרחות הוא נושא כאוב שמשפיע מאוד על הביטחון והדימוי העצמי, בשל תחושה של אובדן הגבריות בעקבות הנשירה שמשפיעה על רבדים רבים – החל מהתפיסה העצמית ועד ליכולת להרגיש בנוח עם אנשים אחרים. הבשורות הטובות הן שנשירת שיער והתקרחות היא לא גזרת גורל, בשל היכולת להיעזר במגוון רחב של תכשירים כמו גם טיפולים טבעיים. טיפול טבעי בהתקרחות גברית מהווה הזדמנות מצוינת לעיכוב הנשירה כמו גם לניצול של הסגולות הטבעיות של הטיפולים, במגוון דרכים. אחד מהטיפולים הטבעיים כולל שימוש בדבש, ביצה, רוזמרין או חלב קוקוס אשר ידועים כבעלי השפעה מצוינת על השיער ועל הזקיקים בעקבות שילוב של אשלגן, מינרלים, ברזל ושומנים המשפיעים באופן ישיר על השיער ועל הזקיקים, גם כאשר מדובר רק בשלב הראשוני של נסיגת השיער. ברחבי הרשת ניתן לאתר בקלות עשרות מתכונים למסכות ביתיות שאותן ניתן להכין בבית, כל זאת מתוך מטרה ליצור תמהיל המשלב בין חומרים טבעיים לחלוטין לבין שינויים באורח החיים הנחוצים לטובת יצירה של שינוי ועיכוב נשירה.
התקרחות גברית – באיזה גיל היא מתחילה ומהן הסיבות המרכזיות לתופעה?
התקרחות גברית היא תופעה נפוצה המתרחשת בין טווח הגילאים 40-18, כאשר לרוב הנשירה מתחילה בדמות של נסיגת שיער – בייחוד באזור הקדמי של הקרקפת. בנוסף, התופעה הזו מאופיינת בהתקרחות של אזור מרכז הקרקפת והפאות, אולם צריך לזכור כי ההתקרחות הגברי איננה זהה וכל גבר חווה אותה אחרת. על פי מחקרים שנערכו בשנים האחרונות, מעל ל 80% מהגברים יחוו התקרחות עד להגעתם לגיל 70, כאשר הסיבות להתקרחות הן רבות. הסיבה המרכזית לאובדן שיער והתקרחות היא המרכיב הגנטי לצד גורמי תחלואה כמו למשל מחלת הסוכרת, רמות סוכרים גבוהות בדם וכן מרכיב תזונתי ונפשי שגם הם משפיעים באופן משמעותי על קצב צמיחת השיער.
מדוע שינוי באורח החיים הוא קריטי לטובת התמודדות עם נשירה?
לאורח החיים יש השפעה דרמטית על קצב צמיחת השיער ובאופן ישיר גם על הנשירה. תזונה לקויה בשילוב של סטרס עלול להגביר באופן משמעותי את קצב נשירת השיער, דבר שיכול להשפיע על הדימוי העצמי. תוכלו להאזין לפודקאסט על ביקורת עצמית שאולי יכול לעזור לנו להבין איך לקבל את עצמנו למרות השינויים שהגוף שלנו עובר.
התייעצות עם תזונאית המתמחה בתחום של נשירת שיער מהווה את הדרך הטובה ביותר להבטיח כי תפריט התזונה יתאים לאורח החיים, מתוך הבנה כי עקביות וכן שילוב בין טיפולים תזונתיים, הפחתת סטרס בדמות ביצוע של פעילות ספורטיבית (שגם מזרימה דם לקרקפת) וכן שילוב של תוספי תזונה אשר יכולים גם הם לתרום באופן משמעותי לטובת עיכוב נשירה. התייעצות עם הרופא שלכם היא חיונית לפני שמתחילים לטפל בנשירה, וזאת מתוך מטרה ליצור תמהיל המותאם לצרכים ולקצב הנשירה, באופן שיוביל גם לעלייה ושיפור ברמת הדימוי והביטחון העצמי.