חיפוש

איך חולי סוכרת יכולים להתנדב לשירות צבאי?

בני ובנות נוער אשר מאובחנים עם סוכרת סוג 1 נאלצים לבצע שינויים משמעותיים באורח החיים, וזאת מתוך מטרה להתמודד עם רמת סוכר גבוהה שנוצרת כתוצאה מהמחלה שהוגדרה על ידי ארגון הבריאות העולמי כמגפה. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי גם אם הובחנתם עם סוכרת, אין מדובר במחלה שצריכה למנוע מכם להמשיך את מסלול החיים כמו כל בני גילכם – וזאת על ידי הגשת בקשה להתנדבות בצבא הגנה לישראל. כיצד בתור חולים תוכלו לממש את זכותכם ולשרת את המדינה? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

גיוס לצה"ל לחולי סוכרת – כך תוכלו להתנדב לשירות פעיל

מאחר והתמודדות עם מחלת הסוכרת מלווה למשך כל החיים, חשוב מאוד להבין כי פיקוח על רמת הסוכר הוא חיוני עוד לפני הגשת הבקשה להתנדבות, וזאת בהתאם לפרופיל הצבאי שנקבע לכם בבקו"ם. מאחר וישנו צורך במוצרים לסוכרתיים כמו למשל מכשיר לבדיקת דם, הביאו אותו איתכם לבקו"ם ביחד עם טיימר לעט האינסולין, כל זאת מתוך מטרה לבחון את רמות הסוכר ובהתאם לכך להציג בפני גורמי הרפואה את המהלכים בהם אתם נוקטים בשביל לשמור על אורח רמות סוכר תקינות, וזאת למרות הימצאות הסוכרת. תהליך הגיוס לצבא במסגרת של התנדבות דורש לא מעט הליכים בירוקרטיים, אולם לאור המאבק של האגודה לסוכרת נעורים בישראל הצליחו ועדיין מצליחים אלפי בני נוער להשתלב במסגרת הצבאית וזאת במגוון רחב של תפקידים, בהתאם לכישורים ועם שימת דגש על סיום מלוא של השירות.

כיצד מגישים בקשה להתנדבות?

על מנת להתנדב נדרש קודם כל לבצע אימות של הנתונים האישיים במסגרת צו ראשון המתקיים בגיל 16. מדובר בבחינה שאותה נדרשים לבצע כל המועמדים לגיוס, כולל חולי סוכרת. במסגרת יום המיון תעברו גם ראיון אישי שנועד לבחון את המוטיבציה לגיוס לצבא וכן את התפקידים שמעניינים אתכם. הודיעו עוד במעמד הזה אודות המחלה, כאשר מיד לאחריו תקבלו מגורמי הצבא פטור מגיוס לצה"ל, על בסיס של הפרופיל הבריאותי.

 

איך חולי סוכרת יכולים להתנדב לשירות צבאי?

 

לאחר קבלת הפטור תוכלו להגיש מסמכים רפואיים המעידים על מצב הסוכרת. במידה והסוכרת מאוזנת, השלב הבא הוא הגשת בקשה להתנדבות אשר במסגרתה ניתן יהיה להתמיין לשורה של תפקידים, בהתאם לכישורים האישיים. בשביל לעבור את השלב הזה רצוי ליצור קשר עם הרופא המטפל, וזאת מתוך מטרה לרכז את כלל המסמכים הרפואיים ואף להגיש אותם לגורמי הצבא, מתוך מטרה להגדיל את הסיכויים ליצירת קשר מטעם תא המתנדבים שפועל לטובת שילוב של חולי סוכרת במסגרת של הצבא, לאחר התחשבות בנתונים האישיים אך גם בצרכי הצבא.

מהן הזכויות שמגיעות לכם?

כחולי סוכרת אתם זכאים לקבל את כלל הזכויות שמגיעות לכל חייל. אולם, בעקבות ההשפעה של סוכרת סוג 1 על אורח החיים, אתם יכולים לקבל פטור משמירות ואף להגיש בקשה ליציאה לקורס קצינים, בתנאי כי השלמתם שנת שירות אחת לפחות. מאחר ואתם נדרשים לבחון באופן קבוע את רמות הסוכר בגוף, חשוב מאוד גם במסגרת ההתנדבות שלכם בצבא לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן וכן להיבדק מעת לעת אצל הרופא הצבאי, כל זאת מתוך מטרה להשלים את השירות ובהתאם לכך לקבל את אותן הזכויות שמגיעות לכל חייל משוחרר.

לסיכום

לאחר מאבק ארוך, הצליחו חולי סוכרת סוג 1 להשתלב במסגרת הצבא וזאת על ידי התנדבות. אם גם אתם חולמים להמשיך את מסלול החיים כמו כל בן ובת נוער בגילכם, זה הזמן לקרוא היטב את המדריך ובהתאם לכך להוביל להתפתחות אישית ומקצועית, וזאת למרות הימצאות מחלת הסוכרת.

מאמרים נוספים

שבועת האמונים בצה"ל

נגישות