חיפוש

מורשת הקרב של רפי אדרעי ז"ל: הכירו את לוחם הפלמ"ח האמיץ שנופף בדגל ישראל אל מול אש האויב

אחד מהלוחמים הבולטים ביותר בזמן מלחמת יום העצמאות הוא ללא ספק רפי אדרעי אשר נולד וגדל בעיר צפת ומגיל צעיר מאד בחר לתת מעצמו למען האחר, כפי שניתן להתרשם עם סיפור גבורה לאחר שבחר לנופף בדגל ישראל אל מול אש האויב, בעת עזיבת הצבא הבריטי את העיר צפת. בסקירה הבאה נציג לכם את כל מה שצריך לדעת אודות לוחם שראה תמיד לטובת המולדת לפניו, עד אשר נפל בקרב בגיל 24.

אומץ לב ונחישות – הכירו את רפי אדרעי

רפי אדרעי נולד למשפחה שמגיל צעיר חינכה אותו לעשייה חברתית, ועדות לכך ניתן למצוא בהשתלבות שלו בשורה ארוכה של תפקידים אשר כוללים בין היתר מדריך ראשי בתנועת הנוער העובד והלומד, מפקד גדנ"ע ובהמשך גם מפקד כיתה אשר לקח חלק משמעותי בהגנה על המולדת בזמן מלחמת יום העצמאות. אחד מסיפורי הגבורה המרשימים ביותר שנקשרו בשמו היה כאשר עבר מדלת לדלת בעיר צפת בשביל לתלות דגל ישראל על גג של בניין. הוא מצא דגל ישראל מאולתר ותחת אש הוא נופף בו, תחת אש חיה. מדובר בדוגמה אשר מייצגת כהלכה את מי שהיה רפי אדרעי, הן כלוחם אבל גם כתושב העיר צפת.

לאחר שלקח חלק פעיל בשחרור העיר הנצורה הוא הצטרף לכוחות הלוחמים כנגד צבאות ערב בזמן מלחמת יום העצמאות, שם שימש כמומחה לסליקה ת נשק כמו גם כמפקד כיתה נערץ אשר לקח חלק ביחד עם חייליו בפשיטות לכפרים בעומק שטח האויב. אולם, הוא נהרג בגיל 24 בלבד כתוצאה מקליע אשר חדר לעורפו והרג אותו במקום. סיפור הגבורה שלו אמנם נקטע בגיל צעיר אולם בני המשפחה שלו ממשיכים להנציח את זכרו במסגרת של פעילות חברתית ענפה המתבצעת במסגרת של עמותת אחינועם.

 

 

עמותת אחינועם – כל מה שצריך לדעת

עמותת אחינועם נוסדה בשנת 2018 על ידי בני המשפחה של רפי אדרעי אשר בחרו להמשיך ולהנציח את זכרו, וזאת באמצעות קידום של עשייה חברתית המתבצעת ללא כוונות רווח באזור הפריפריה. את העמותה הקימו רפי אדרעי, משה אדרעי וכן איל אדרעי, וביחד איתם פועלים מאות מתנדבים אשר מסייעים לקידום המטרות החברתיות שחרטה על דיגלה העמותה, ואשר כוללות בין היתר צמצום פערים בחברה הישראלית וכן גישור על פערים גאוגרפיים בהיבטים החברתיים כמו גם טכנולוגים. רפי אדרעי ואחיו תורמים לטובת קידום של תוכניות חברתיות כמו למשל חלוקה של מחשבים בזמן מגפת הקורונה, תוכנית ליווי אישית המיועדת בעבור תלמידים בגיל התיכון והשאר מתחילה בגיל 16 הוא נמשכת עד להשתלבות בשוק התעסוקה, קידום של בני נוער מהעדה האתיופית להתקבל בתפקידים בכירים בצבא לצד שפע של תוכניות נוספות שהופכות את העמותה הזו לאחת העמותות המרכזיות והחשובות ביותר בזירה החברתית.

לסיכום

העשייה החברתית הנרחבת של רפי אדרעי אומנם נקטעה בגיל צערי מאוד בעקבות מותו בזמן מלחמת יום העצמאות, אולם כפי שניתן להתרשם, הסיפור שלו ממשיך להדהד במסגרת של פעילות עמותה חברתית אותה הקימו בני משפחתו. גיבור  ישראל רפי אדרעי ראה בהגנה על המולדת כחלק בלתי נפרד מסיפור חייו, וכעת הוא מקבל את הכבוד המגיע לו כמי שלחם ולקח חלק פעיל בהגנה על המולדת, עד אשר נהרג בגיל 24 בלבד. באתר של עמותת אחינועם תוכלו לקבל מידע מורחב אודות הפעילות של העמותה, הממשיכה את סיפורו של מי שלחם עד הרגע האחרון.

מאמרים נוספים

שבועת האמונים בצה"ל

נגישות