פותחים סטארטאפ? מעולה! מתי יגיע הזמן לחשוב על שירותי מחשוב ענן לעסק?

לא מעט חיילים משתחררים מהצבא עם חלומות גדולים. אם אתם מעוניינים לפתוח חברת סטארטאפ עם השחרור שלכם, יש דברים שחשוב שתדעו. יש לא מעט עניינים שעשויים לגרום לכישלון סטארטאפ. באופן דומה, יש גם דברים רבים, אשר עשויים לתרום להצלחתו. ייתכן למשל, ששירותי ענן יסייעו בכך. כיצד? המאמר שלפניכם יספק סקירה קצרה על כך ועל עוד כמה נקודות מעניינות בהקשר סטארטאפים:

אי אפשר בלי מחשוב

סטארטאפים עוסקים בחדשנות – הם מבוססים על רעיון חדש כלשהו. חדשנות זו, היא פעמים רבות בתחום ההייטק, אם כי זה לא חייב להיות כך. אם הסטארטאפ שלכם עוסק בטכנולוגיה, מחשבים בוודאי ייקחו בכך חלק. אך גם אם הוא רחוק מכך מאוד. כל פעילות הסטארטאפ שלכם תתועד במחשבים. חישובים כספיים שונים יבוצעו אולי בעזרת גיליון אלקטרוני. התכתבויות עם גורמים שונים תהיינה כפי הנראה במידה רבה באימייל. בקיצור – אי אפשר בלי מחשוב. בכל מקרה כזה, שירות מתקדם שניתן ע"י חברה מומלצת, יבטיח שאתם משתמשים במחשוב באופן הטוב ביותר. הצלחה הרי מורכבת משילוב של פרטים קטנים ואם פרטים אלה איכותיים, אתם בדרך הנכונה. כעת נשאלת השאלה, במה בדיוק להשתמש מבחינת מחשוב ומה מיוחד מבחינה זו אצל סטארטאפים דווקא?

מה מיוחד בסטארטאפים?

סטארטאפ הוא עסק במצב מיוחד במינו ולכן גם רגיש ביותר. כל עסק למעשה רגיש ועובר תהפוכות מתהפוכות שונות. אבל סטארטאפ הוא עסק, שעדיין לא בטוח בכלל שיש לו מוצר למכור. בכדי להגיע למצור שאפשר למכור, חייבים להתמקד ולהיות מאוד מחושבים. זאת, גם מבחינת השימוש במחשוב. כאן עשויים להיכנס לתמונה שירותי הענן בצורה מעולה. מעל הכול, הם יחסכו לכם במשאבים רבים ויאפשרו לכם להתמקד במה שחשוב לכם ביותר.

 

 

דוגמאות לשירותי ענן

אלה שלוש דוגמאות בולטות לשירותי ענן, שבהם סטארטאפים עשויים למצוא עניין:

  • שרתים וירטואליים – בפעילות פיתוח של תוכנה ובמחשוב בכלל, נזקקים לעתים לשרתים באופן זמני. אפיון ורכישה של שרת מתאים במקרים כאלה, עשויה להיות טרחה ובזבוז זמן וכסף. יש לכך אלטרנטיבה זולה וגמישה בהרבה: Virtual Private Servers כשרות ענן.
  • אחסון וגיבוי – סטארטאפים עשויים לאחסן כמויות מידע לא קטנות והם בוודאי ינקטו בגישה של אחסון כל דבר שיש ספק לגבי הצורך לאחסן. כמו כן, חשוב לגבות את המידע הזה ומערכות מחשוב שונות, באופן בטוח. שירותי ענן מאפשרים לעשות זאת בקלות, עם סקלאביליות מעולה לגבי נפחי האחסון.
  • תמיכה ברשתות – שירותי ניטור רשתות מסוג Network Operations Center, שירותי תחזוקת שרתים ותמיכה טכנית.

טיפים לבחירת ספק

בבחירת ספק ענן, כדאי להקפיד במיוחד על אמינות. זאת, מאחר שמדובר על הוצאת פעילויות ומידע של העסק שלכם, אל גורם חיצוני. אם אתם סטארטאפ, ישנו גם היבט של ריגול תעשייתי ורגישות של הרעיונות המיוחדים שלכם – עוד סיבה טובה להקפיד על ספק אמין. היבטים נוספים שאתם עשויים לקחת בחשבון, הם היצע השירותים של הספק, הוותק שלו בתחום, ההתמחות שלו בשירותי ענן וכן רמת השרות והתמיכה.

לסיכום

לפני שתכבשו את העולם עם הרעיון החדשני שלכם, כדאי שתטפלו היטב באתגר השגרתי אך החיוני, של גיבוש תשתיות המחשוב המתאימות. ואל תשכחו את מחשוב הענן!

נגישות